ijskoud citroenwater

Op warme zomerdagen is een beetje verkoeling vaak ver te zoeken hier in België. De warmte op zich in niet echt een probleem voor ons, want zo warm wordt het nu ook weer niet. En meestal is na een weekje of twee de hitte toch volledig verdwenen. Belgische zomerdagen zijn vooral extreem drukkend. Zo drukkend dat je ’s nachts nog wakker ligt van je gloeiende voeten.

Belgium isn’t exactly what you would call a warm country. Even our summers count more cold and rainy days than warm ones. However, those rare hot summer days are quite a thing in Belgium. They’re not really that warm yet, but they can be pretty exhausting. Our heat is more pressing than warm. It’s the kind of warmth that keeps you up at night because your feet are too swollen from the heat. Luckily for us, those hot days hardly ever last more than a week or two.

Mijn favoriete drank voor zulke dagen is zelfgemaakt citroenwater. Als ze ijskoud is, is deze drank gewoonweg overheerlijk. En in tegenstelling tot ijsthee, moet citroenwater geen nachtje afkoelen in de ijskast. Iets wat zeker en vast een pluspunt is voor iemand met mijn organisatorisch talent.

Needless to say that we can sometimes really use any form of refreshment. And my favourite beverage for those days is ice-cold lemon-water. It just tastes so delicious sweet and fresh. In contradiction to my home-made iced tea, it doesn’t need to cool of an entire night. 

En het leukste van al is nog: het is echt super eenvoudig om citroenwater te maken. Citroenen persen – goed mengen met de suiker – de rest van de kan vullen met koud water – even roeren – en dan even laten afkoelen in de ijskast. Nog geen kwartiertje werk dus!

And the best of all is: it’s so easy to make. All you need is some lemons, sugar and a lot of cold water.

citroenwater_1

citroenwater_4

citroenwater_3

Het recept: 

(voor ongeveer 1L citroenwater)
– Sap van 3 citroenen
– 3 opgetorende lepels suiker
– bijna 1L water
——-
Pers de citroenen,
voeg de suiker toe en roer heel goed,
vul de rest van de kan met koud water en roer,
laat het citroenwater een aantal uur in de koelkast afkoelen. Als het
volledig afgekoeld is, kan je het citroenwater drinken.

The recipe

(For about 1L of lemon water)
A 1L jug
3 lemons
3 towered up tablespoons of sugar
Cold water
——-
Make lemon juice.
Add the sugar and stir very well.
Fill the rest of the jug with cold water.
Let it rest in the refrigerator for a couple of hours. Once it’s
completely cold, you can drink it

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s