Zoetigheid uit de diepvriezer

Voor ik aan dit artikel begin, is een kleine bekentenis op zijn plek. Zoetigheden, koeken, chocolade, … Zolang het maar zoet en ongezond is, ben ik er dol op. Maar de grote favoriet aller tijden is toch nog altijd wafeltjes. Zo van die versgebakken wafels die nog een beetje lauw zijn omdat ze recht van het wafelijzer komen.

Before starting this article, I have to confess something. Sweets, cakes, chocolate, … as long as it’s sweet and unhealthy, I love it. But the everlasting favorite remains nevertheless waffles. Such freshly baked waffles which are still a bit lukewarm because they come straight from the waffle maker…

may_25_waffles-4

Jammer genoeg (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) is dat niet iets dat om alle dagen te maken. Wafels bakken verijst planning. Eerst het deeg maken, dan het deeg minstens een hele dag laten rijzen en daarna nog eens een hele avond bakken.

Unfortunately (or fortunately, depending on how you look at it) that’s not something you can make every day. Making waffles requires planning. First you have to make the dough, then you have to let it rise at least one day and after that you need an entire evening for baking them.

Op één van die avonden had ik er ineens genoeg van . Het wal al na elf uur en ik had nog niet eens de helft van het deeg kunnen bakken. En uiteraard zag ik tot 3 uur bakken niet bepaald zitten. Dus wat anders kon ik doen dan eens te experimenteren met het deeg in te vriezen?

On one of those evenings I was suddenly cheesed up with it. It was already after eleven o’clock and I hadn’t even baked half of the dough. And of course I wasn’t very happy with the idea of having to bake till 3 a.m. So what other options did I have than trying to freeze the dough?

may_25_waffles-3

Niet veel later stond er een klein doosje met wafeldeeg in onze diepvriezer te lonken. En nog een beetje later werd het doosje zorgvuldig uit de diepvriezer gehaald en in kleine wafeltjes omgetoverd. Ik geef toe, de wafeltjes waren niet slecht, maar ze waren ook niet hetzelfde. De textuur was anders, wat misschien ook wel mijn schuld was. Ik had het deeg niet in zo’n kleine doosje mogen proppen. En tijdens het ontdooien had ik het deeg al terug uit het doosje moeten halen. Dan had het misschien nog terug wat een beetje kunnen uitzetten.

Shortly afterwards, there was a small box with waffle dough in our freezer. And a little bit later the box was carefully removed from the freezer and turned into small waffles. I admit, the waffles weren’t bad, but they were not the same as the original recipe. The texture was a bit different, which was maybe my fault. I shouldn’t have packed the dough into such a small box. And during the defrosting process, I had to get the dough already out of the box. It might have reexpanded a bit then.

Maar alles bij elkaar zijn diepvries-wafels niet zo slecht hoor. Ze worden alleen nog sneller droog dan gewone wafels, dus dat is wel een beetje jammer.

But all in all the frozen wafers aren’t that bad. They only dry even faster than normal waffles, so that’s a pity.

may_25_waffles-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s